Loppu

Tätä blogia ei enää päivitetä. Lisää materiaalia englanniksi julkaistaan osoitteessa http://www.jigsawcarnivores.blogspot.fi/

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Keskikokoinen kuvapläjäys numero 1

Noniin, pitkästäaikaa saatte kunnon päivityksen, nyt kun kirjoittajalla on lomat lomailtu ja ankea arki kutsuu, eli kastelua, kuolleiden lehtien poistoa ja elämän murhehtimista.


Aloitellaanpa tämän blogin kuvallinen osuus lähikuvilla vesiherneiden kukista..

U. sandersonii, aika helppohoitoinen , mutta sain sen vasta nyt ensi kertaa kukkimaan. Jeij!

U. dichotoma, suhteellisen uusi kasvi kokoelmissani, mutta alkoi kukkimaan aika hyvin pelkästään terraariossa, mutta kukkavanan homeen takia piti siirtää ulos :(

U. uniflora yllätti minut kukkiensa koolla. Tälläkin kukalla oli kokoa reilu sentti kahteen aikaisempaan verrattuna.Tässä on kokoelmani suurin salaisuus, wannabe highland terraario. Periaatteessa vain muovinen säilytysloota lattialla, mutta se riittää viileästä tykkääville kasveille. Suunnitelmissa on että ostan isomman terraarion lämpimän kasveille ja nykyisen "pääterraarion" laitan lattialle, jonkinlaisen vaneri ja pyörät tyyppisen viritelmän päälle. Ylärivissä siis D. venusta, G. roraimensis, U. asplundii and U. reniformis pienikasvuinen muoto. Keski-maa D. natalensis jolla vielä paikkadata, D. roraimensis, D. regia. Sokerina pohjalla D. felix, U, nephrophylla ja kuollut D. graomogolensis. D. graomogolensis oli vähän ex tempore hankinta ja se saapui silloin kun olin lomalla. vanhempani istuttivat kasvin kuten neuvoin mutta noh näin sitten kävi.

Utricularia asplundii menestyy toistaiseksi hyvin turve-hiekassa, mutta rahkasammalessa kasvaisi varmasti paremmin. Kannattaa googlata kasvin nimi, erityisen kauniit kukat. :)


D. natalensis kohteesta Inanda road, Waterfall, Kwa-Zulu, Natal, RSA ja D. kaiteurensis, vaikka kuvan nimessä lukee D. roraimensis. Ehkä olen vain vanha ja dementoitunut tai minulla on liikaa kasveja. :D

Drosera venusta kukkavanalla.Vähän shokeeraavaa oli tulla kotiinkun Darlingtonia oli kuivattanut kaikki muut lehtensä ja isoimmassa lehdessäkin on purppuroita pilkkuja tyvessä. Noh jos se on hometta tai jotain sieniperäistä niin sai ainakin torjunta-ainetta niskaansa. Harmittaa kun uusin ja niin kauan ghaaveilemani kasvi menestyykin näin vaisusti. uutta kasvua toki on tulossa, mutta kerkeääkö kasvaa enää loppukesän aikana, sen saa nähdä.

Tässä kaikki kuvat jä pälpätykset tältä kertaa ja ensi viikolla luvassa lisää. Sitä ennen hyviä ilmoja ja nauttikaa lyhyestä suomen kesästä vielä kun kesä on. Meikä hyppää kohta järveen. Se on moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti